fredag 15 juni 2012

McBrunsås

 
Hemlagade hamburgare 
1 kg nötfärs
2 ägg
1 stor gul lök, finhackas
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt peppar
Några rejäla stänk Worcestershire sås

Blanda. Forma. Fräs.



1/2 paket jäst
1/2 liter vatten
vetemjöl
salt
olja
en msk honung

Knåda och låt jäsa i 30-40 min
Forma 8-10 bullar och låt jäsa ytterligare tio minuter på plåten
Grädda i 175 grader i 15 min
Fyll burgarna med ruccola, rå lök, tomat och mozzarella, stark söt senap och....

Brynhildes hamburgerdressing:

2 stora skedar majonäs
1 liten sked sambal olek
några stänk vitvinsvinäger
ketchup efter tycke och smak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar