Efter förra helgens köttfrossa var jag sugen på lite lättare smaker. Lax är ofta billigt och enkelt att laga. Här har jag tagit en laxsida, täckt den med skivad lime efter jag saltat och pepprat den. Kör på 200° i ca 20-30 min beroende på ugn och storlek på fiskbiten. Här serverar jag med kokt färskpotatis och guacamole. Till guccan behöver du tre mogna avocado, en halv gul lök och en röd chili finhackade samt saften från en citron salt och peppar. Jag mixar inte avocadon utan gröper ur den med sked och blandar med resten, är den tillräckligt mogen blir det krämigt utan att bli som en tråkig smet (som när man mixar).
lördag 16 juni 2012
fredag 15 juni 2012
McBrunsås
Hemlagade hamburgare
1 kg nötfärs
2 ägg
1 stor gul lök, finhackas
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt peppar
Några rejäla stänk Worcestershire sås
Blanda. Forma. Fräs.
1/2 paket jäst 1/2 liter vatten vetemjöl salt olja en msk honung Knåda och låt jäsa i 30-40 min Forma 8-10 bullar och låt jäsa ytterligare tio minuter på plåten Grädda i 175 grader i 15 min |
Brynhildes hamburgerdressing:
2 stora skedar majonäs
1 liten sked sambal olek
några stänk vitvinsvinäger
ketchup efter tycke och smak
onsdag 13 juni 2012
Tandori för tandlösa
Vad är det som säger att barnmat inte ska smaka någonting? Jag tycker det verkar knasigt så jag gjorde en variant på tandorikyckling till glytten.
1 palsternacka
2 potatisar
1/2 kycklingfilé
tandorikrydda
en klick smör
Koka alla ingredienser till de är mjuka och häll av nästan allt vatten. Ta fram valfri mixer och kör så det ryker. Tillsätt smör och låt svalna till lagom temperatur innan servering. Ovanstående mängd blir ca 3-4 portioner för en hungrig bebis.
måndag 11 juni 2012
Fina Fisken
200g trorsk filé
3 potatisar
1/2 burk krossade tomater
lite färsk basilika
1 msk olivolja
Koka potatis och torsk tillsätt tomat, basilika och smör. Mixa. Mata Mys.
3 potatisar
1/2 burk krossade tomater
lite färsk basilika
1 msk olivolja
Koka potatis och torsk tillsätt tomat, basilika och smör. Mixa. Mata Mys.
lördag 9 juni 2012
T-Rex? Nej T-bone!
T-bone steak från Taylor&Jones
Två kilo till fyra personer var lagom
Närmare presentation är överflödig
lördag 2 juni 2012
Nattmacka
Av gårdagens helstekta fläskkotlett blev det en hel del över. En rostad durum-macka från Rosendalsbageriet med majo, pesto, tunt skivad fläskkotlett, mozzarella, peppar och lite flingsalt satt som en smäck efter att man varit på kalas där värdinnan glömde att servera smörgåstårtan.
fredag 1 juni 2012
Fläska på!
Jag gillar ju kött och sallad och idag fick jag till det riktigt bra. Inte för att jag någonsin misslyckas men vissa dagar överträffar man sig själv lite grand och idag var en sådan dag.
En till synes tråkig fläskkotlett i bit från prisextra a 39 kronor kilot skars upp och fylldes med vitlök och chili. Fettkanten skårades så man fick en liten förnimmelse av fläsksvål. Ett kg kött i 50 minuter på 200 grader.
Till detta en sallad bestående av:
Lite gröna linser, ca två dl kokta som jag hade över från tidigare eskapader.
En halv gul lök, finhackad.
Fem torkade aprikoser som finhackas till samma storlek som linserna.
Ett paket fetaost.
Två mogna avokado
Några nävar blandad sallad
Saften av en citron
Olivolja, salt och peppar.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)