lördag 14 april 2012

Chili con carne


1 kg nötkött (högrev eller fransyska)
2 färska föda cilifrukter
1 stor ancho chili
6 chipotle chili
2 röda paprikor
1 vitlök
100 g rökt sidfläsk
1 burk krossade tomater
buljong
2 burkar svarta bönor
spiskummin
koriander
paprikapulver
salt
1/2 vaniljstång

Smält fläsket i en klick smör och fräs de torra kryddorna i fettet. Tillsätt chili och vitlök som finhackats, (klia dig inte i ögonen förrän du tvätta fingrarna mycket noga) samt paprikan som också hackas ganska fint. Slå på tomaterna och buljongen och lägg i vaniljstången (glöm inte att ta upp den innan servering). Nu till köttet, skär det i relativt stora bitar så att fibrerna i köttet blir ca 5 cm långa. När allt kokat i några timmar, typ tre, tar man en gaffel och drar sönder köttet för en ännu mer sönderkokt känsla. 

Servera med bröd och gräddfil

2 kommentarer:

  1. Bra recept, Sarah! Jag skulle haft i en gnutta bra vinager ocksa, samt toppat upp grytan med en handfull hackad och farsk koriander.

    SvaraRadera
  2. Ja man kan också smaka av med en gnutta honung för att ta udden av tomaterna.

    SvaraRadera