Eller fläskkarré som det heter utanför Skåne. Men det är halsen på grisen och den gör sig utmärkt i detta långkok inspirerat av den amerikanska klassikern pulled pork.
1 kg grishals
1/2 vitlök
1 färsk röd chili
1 ancho chili
1 msk råsocker
1 citron
spiskummin
koriander
kryddpeppar
rökt paprikapulver
1 liter kycklingbuljong
Hacka fräs och krydda, lägg i hela stycket kött, allt detta i en ugnsäker gryta, häll på buljongen och ställ in grytan med locket på i ugnen på 125°. Gå och gör något annat i fyra timmar. Höj temperaturen i ugnen till 225°, ta av locket och låt grisen få lite yta och vätskan kokar ner lite. Det tar ca en timme, lagom tid att ta en fördrink eller tre innan du kan ta ut köttet som nu kan ätas med smörkniv om man nu prompt vill ha en kniv. Jag serverar med stekt polenta och lite hackad salladslök.