måndag 18 juni 2012

Man tager vad man haver


Dagens lunchsallad består av lite uppiffade rester från helgen. Kall kokt färskpotatis och resterna av laxen från i lördags och ruccola från igår blandades med lite fint skivad färsk gul lök, en tomat och lite kapris. Olja, vinäger, lite salt och peppar och lunchen var fixad. Till den lille glytten kokades några gamla potatisar och mixades med lite av laxen från lördagen, lite smör och citron, så var han också nöjd och glad.

söndag 17 juni 2012

Pepprig Pasta


1 pkt bacon
6-8 medelstora champinjoner
1 gul lök
1 pkt ruccola
färsk riven pepparot
1 burk creme fraich

Fräs bacon, lök och svamp, blanda i creme fraichen och låt puttra på svag värme. När spagettin är färdig kokt blanda allt i en gryta tillsammans med riven pepparrot och ruccola. 

lördag 16 juni 2012

Limebakad Lax


Efter förra helgens köttfrossa var jag sugen på lite lättare smaker. Lax är ofta billigt och enkelt att laga. Här har jag tagit en laxsida, täckt den med skivad lime efter jag saltat och pepprat den. Kör på 200° i ca 20-30 min beroende på ugn och storlek på fiskbiten. Här serverar jag med kokt färskpotatis och guacamole. Till guccan behöver du tre mogna avocado, en halv gul lök och en röd chili finhackade samt saften från en citron salt och peppar. Jag mixar inte avocadon utan gröper ur den med sked och blandar med resten, är den tillräckligt mogen blir det krämigt utan att bli som en tråkig smet (som när man mixar). 

fredag 15 juni 2012

McBrunsås

 
Hemlagade hamburgare 
1 kg nötfärs
2 ägg
1 stor gul lök, finhackas
1/2 dl mjölk
2 msk ströbröd
salt peppar
Några rejäla stänk Worcestershire sås

Blanda. Forma. Fräs.



1/2 paket jäst
1/2 liter vatten
vetemjöl
salt
olja
en msk honung

Knåda och låt jäsa i 30-40 min
Forma 8-10 bullar och låt jäsa ytterligare tio minuter på plåten
Grädda i 175 grader i 15 min
Fyll burgarna med ruccola, rå lök, tomat och mozzarella, stark söt senap och....

Brynhildes hamburgerdressing:

2 stora skedar majonäs
1 liten sked sambal olek
några stänk vitvinsvinäger
ketchup efter tycke och smak

onsdag 13 juni 2012

Tandori för tandlösa


Vad är det som säger att barnmat inte ska smaka någonting? Jag tycker det verkar knasigt så jag gjorde en variant på tandorikyckling till glytten.

1 palsternacka
2 potatisar
1/2 kycklingfilé
tandorikrydda
en klick smör

Koka alla ingredienser till de är mjuka och häll av nästan allt vatten. Ta fram valfri mixer och kör så det ryker. Tillsätt smör och låt svalna till lagom temperatur innan servering. Ovanstående mängd blir ca 3-4 portioner för en hungrig bebis.

måndag 11 juni 2012

Fina Fisken

200g trorsk filé
3 potatisar
1/2 burk krossade tomater
lite färsk basilika
1 msk olivolja

Koka potatis och torsk tillsätt tomat, basilika och smör. Mixa. Mata Mys.

lördag 9 juni 2012

T-Rex? Nej T-bone!


T-bone steak från Taylor&Jones 
Två kilo till fyra personer var lagom
Närmare presentation är överflödig