söndag 24 juni 2012

En midsommarnattsmardröm för ett vildsvin

Midsommarafton och vi förflyttar oss tvångsmässigt ut i spenaten. I goda vänners lag skall vi nu rulla oss i sillspad, dricka för mycket snaps och kremera ett dött djur till solens ära. Eller det var kanske så vi hade gjort om vi inte hade haft barn med oss och inte varit så hämmade. Istället blev det sillunch och grillning under ordnade former. Trevligt var det i alla fall.
Ett helt litet vildsvin skulle grillas. Tyvärr fick vi inte tag på någon ställning så vi kunde grilla det helt utan var tvungna att stycka upp det innan grillningen.

Kremering av dött djur i tre delar









Ingen midsommar utan sill
Jag älskar sill och till midsommar är det först och främst matjessillen med nypotatis, gräddfil och gräslök som jag inte kan vara utan. En midsommar utan matjes skulle vara som en grillfest utan kött, ja ni fattar vad jag far efter. Bara man har matjes kan man komplettera med roliga inläggningar. Jag gillar ju att experimentera så jag gjorde en sommar sill och en klassisk skånsk senapssill.

Rosévinet står kvar sen fördrinken, det är inget
jag skulle rekommendera till sill. En öl och en
nubbe (helst Skåne) är att föredra.
Sommar sill 2012:
Ett halvt grönt äpple
Tre lime frukter
Färsk basilika
Gräggfil
Majonäs
socker, salt och svartpeppar
5 minuters sill

Blanda rivet skal och saft från lime med gräddfil och majonäs. 
Smaka av med salt, peppar och lite socker.
Mixa eller finhacka en kruka basilika
Tärna det gröna äpplet fint

BLANDA

Skär sillen i cm tjocka bitar och blanda ner i resten av geggan.
Låt stå över natten och gosa till sig lite.

ÄT

Grillat vildsvin med sommarsallad och potatisgratäng

Ta ett helt vildsvin och skär av valda delar, gnid in dessa med grillolja och kremera över kol och körsbärsspån. Eftersom värdinnan var rädd för att vi inte skulle bli mätta gjorde hon en fantastiskt god potatisgratäng med ädelost, jag fick äran att skiva potatisen. Vad jag sedan hann uppfatta var att hon varvade potatisen med ädelost, saltade och pepprade lite och hällde på en ansenlig mängd vispgrädde. För syns skull serverades också en grönsallad med tomater, gurka och gräslök. Gott så att jag nästan var mållös.



2 kommentarer:

  1. Och en mållös Brynhilde har man väl aldrig träffat på. :)

    SvaraRadera
  2. ouch, farligt rött det där vildsvinet... Hoppas ni inte blev sjuka.

    SvaraRadera