fredag 29 juni 2012

Kylskåpsrensning med stil


Efter en veckas middagar finns det lite rester att ta hand om. Tillsammans med charkuterier kan detta med lite kreativitet omvandlas till en tapasbuffé som fick högsta betyg av både maken och dennes bror som slank förbi. Ni kanske kommer ihåg att det kokats både gröna linser och nypotatis under veckan. Om man som jag har kokt aldeles för mycket och sparat resterna kan man nu göra två tillbehör till skinkor och korvar:

Ugnsbakad nypotatis

Kokt kall nypotatis
olivolja, rosmarin, salt

Halvera nypotatisen, ringla över olja och krydda. Baka i 200° i till de är gyllenbruna. Grymt gott med krispig yta och krämiga inuti. 






Livliga Linser

3 dl kokta gröna linser
1 stor röd paprika
1/2 rödlök
1 citron
2 kvistar färsk rosmarin
olivolja

Ugnsbaka paprikan (kan göras samtidigt som man gör potatisen ovan) till skinnet lossnar, låt den svalna och hacka till tärningar i ungefär samma storlek som linserna. Hacka löken och rosmarinen fint. Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda och tillsätt olivolja efter tycke och smak.
Förutom detta bjöds det en enkel grönsallad, levain bröd och trevligt sällskap.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar