lördag 30 juni 2012

Syrlig kyckling med svampig sallad

Citron och salviakryddad kyckling:

Jag gillar kycklinglårfilé som ofta är billig och inte blir lika torr som kycklingbröst när man steker den rätt upp och ner i en stekpanna. Beräkna ca 200g kyckling per person, stek i rikligt med smör, krydda med salt, peppar och salvia. När kycklingen fått färg på båda sidor pressar jag en citron över och låter det småputtra i ca 10-15 minuter. 


Svampig Sallad:

rödlök
körsbärstomater
spenat
ruccola
stora vita bönor
feta ost
champinjoner

Tricket är att börja med svampen. Skiva den tunt och låt den marinera i olivolja och vinäger, medan du förbereder resten, vilket gör att den får en mjukare konsistens. Precis innan servering, när allt annat är hackat och klart, pytsar man över svampen och lite mer olja och vinäger och blandar om.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar